Locatiebezoek

Alles wat u moet weten over de derde onderzoeksronde.

Locatiebezoek

Samen in Noord-Nederland

Sinds oktober 2019 is de derde onderzoeksronde van Lifelines gestart. Voor het verzamelen van data en lichaamsmaterialen tijdens deze onderzoeksronde gaan we samenwerken met Certe, een organisatie voor medische diagnostiek in Noord-Nederland.

We hopen dat u tijdens deze derde onderzoeksronde weer mee doet met Lifelines!

Hoe ziet de onderzoeksronde eruit?

Deze onderzoeksronde neemt naar verwachting vijf jaar in beslag (tot en met 2023). U ontvangt vanzelf van ons een uitnodiging. Via deze uitnodigingsmail kunt u uw beschikbaarheid doorgeven voor de locatiebezoeken. De onderzoeksronde bestaat uit twee delen die thuis en op locatie plaatsvinden. Na afronding van de onderzoeken sturen we u de uitslagenbrief per post toe. Zie het schema hieronder voor de stappen (klik om te vergroten) of lees de informatiebijlage. 

Deel 1

Vragenlijst MINI
De eerste vragenlijst krijgt u een week vóór uw eerste locatiebezoek toegestuurd. De MINI-test gaat over uw  welbevinden. Deze vragenlijst kunt u thuis invullen en duurt ongeveer 15 minuten.

Locatiebezoek 1
Het eerste locatiebezoek bestaat uit twee onderdelen. De doktersassistente start met het lichamelijk onderzoek, daarna wordt u gevraagd om een computertest in te vullen. Lees hieronder wat de onderdelen precies inhouden. In uw afsprakenbrief staat vermeld hoelang uw afspraak duurt. U bepaalt zelf of u een meting over wilt slaan.

Vragenlijst bij bezoek 1
Na het locatiebezoek ontvangt u een vragenlijst die bij het bezoek aansluit. Het doel hiervan is de data te kunnen vergelijken met veranderingen in de tijd.

 

Deel 2

Urine verzamelen
Bij de afronding van het eerste bezoek, ontvangt u van de doktersassistente een urinebokaal. We vragen u daarin gedurende 24 uur urine te verzamelen en die bij het locatiebezoek in te leveren.

Locatiebezoek 2
Het tweede bezoek bestaat uit het inleveren van de door u verzamelde urine en het laten afnemen van bloed. Voor het bloed prikken vragen we u nuchter te komen. Dit betekent dat u op de avond voorafgaand aan uw afspraak vanaf 22.00 uur niet eet en drinkt (behalve water). Daarom plannen we het tweede bezoek ’s ochtends in.

Vragenlijst bij bezoek 2
De vragenlijst bij het tweede bezoek geeft onder andere informatie over uw leefstijl. Voor onderzoekers is het daarom van belang dat de vragenlijsten in dezelfde periode ingevuld worden als de metingen zijn verricht

Veel gestelde vragen

Ja, we vragen u bij binnenkomst van de locatie een mondkapje te dragen. Bekijk hier onze actuele corona-maatregelen. 

Voor het bloed prikken vragen we u nuchter te komen. Dit betekent dat u op de avond voorafgaand aan uw afspraak vanaf 22.00 uur niet eet en drinkt (behalve water). 

Deelnemers worden verspreid over 5 jaar uitgenodigd, u krijgt vanzelf bericht van ons. Klik hier om onze locaties te bekijken. 

Is een familielid, vriend of vriendin in een andere regio al opgeroepen en wilt u samen naar het onderzoek komen? Neem dan contact met ons op via 050 – 361 11 13.

  • Indien u digitaal informatie ontvangt, sturen we u de uitslagen 2-3 weken na uw laatste bezoek aan Lifelines toe per e-mail.
  • Voor deelnemers die correspondentie per post ontvangen, duurt het 4-6 weken na uw tweede bezoek aan Lifelines voordat de brief op de mat ligt.

Heeft u na daarna nog geen brief ontvangen, neem dan bij voorkeur telefonisch contact met ons op via 050-361 11 13.

U vindt alles over onze geopende locaties, parkeren, openbaar vervoer en openingstijden op www.lifelines.nl/locaties. 

Een onderzoeksassistent neemt bloed bij u af. Dat kan door afname uit een bloedvat in één van uw armen. Dit kan (kort) een beetje pijnlijk zijn. De onderzoeksassistent plaatst na de bloedafname een watje op de plek waar u geprikt bent.

In enkele gevallen komt het voor dat na het bloed prikken een pijnlijke plek achterblijft, dit moet na enkele dagen verdwijnen. Is dit niet het geval dan kunt u contact zoeken met uw huisarts. 

Bekijk hier alle veelgestelde vragen