Derde onderzoeksronde

Alles wat u moet weten over de derde onderzoeksronde.

Derde onderzoeksronde

In oktober van dit jaar start de derde onderzoeksronde van Lifelines. Voor het verzamelen van data en lichaamsmaterialen tijdens deze onderzoeksronde gaan we samenwerken met Certe, een organisatie voor medische diagnostiek in Noord-Nederland.

Omdat de Lifelines-locaties eind 2017 conform planning zijn gesloten, is gezocht naar een professionele organisatie in Noord-Nederland die de gewenste service en kwaliteit biedt en bovendien beschikt over regionale locaties. In Certe is deze partij gevonden.

Wat houdt de samenwerking in?

Net als voorgaande rondes, zal u door Lifelines worden uitgenodigd voor twee locatiebezoeken: één voor het doen van metingen en één voor het verzamelen van lichaamsmaterialen (bloed en urine). Beide bezoeken vinden plaats op een Certe-locatie bij u in de buurt. Certe verzamelt de data en de lichaamsmaterialen. Vervolgens worden de data en materialen, net als voorgaande onderzoeksrondes, verwerkt door Lifelines en opgeslagen in de Lifestore. De processen en gegevens van Lifelines en Certe blijven gescheiden. Daardoor blijft de privacy van zowel u als van patiënten van Certe gewaarborgd. Lifelines blijft uw aanspreekpunt. 

Hoe ziet de onderzoeksronde eruit?

Deze onderzoeksronde neemt naar verwachting vijf jaar in beslag (tot en met 2023). U ontvangt vanzelf van ons een uitnodiging. Via deze uitnodigingsmail kunt u uw beschikbaarheid doorgeven voor de locatiebezoeken. De onderzoeksronde bestaat uit twee delen die thuis en op locatie plaatsvinden. Na afronding van de onderzoeken sturen we u de uitslagenbrief per post toe. Zie het schema hieronder voor de stappen (klik om te vergroten) of lees de informatiebijlage.