Locatiebezoek

Alles wat u moet weten over de derde onderzoeksronde.

Locatiebezoek

Samen in Noord-Nederland

Sinds oktober 2019 is de derde onderzoeksronde van Lifelines gestart. Voor het verzamelen van data en lichaamsmaterialen tijdens deze onderzoeksronde gaan we samenwerken met Certe, een organisatie voor medische diagnostiek in Noord-Nederland.

We hopen dat u tijdens deze derde onderzoeksronde weer mee doet met Lifelines!

Hoe ziet de onderzoeksronde eruit?

Deze onderzoeksronde neemt naar verwachting vijf jaar in beslag (tot en met 2023). U ontvangt vanzelf van ons een uitnodiging. Via deze uitnodigingsmail kunt u uw beschikbaarheid doorgeven voor de locatiebezoeken. De onderzoeksronde bestaat uit twee delen die thuis en op locatie plaatsvinden. Na afronding van de onderzoeken sturen we u de uitslagenbrief per post toe. Zie het schema hieronder voor de stappen (klik om te vergroten) of lees de informatiebijlage. 

Deel 1

Vragenlijst MINI
De eerste vragenlijst krijgt u een week vóór uw eerste locatiebezoek toegestuurd. De MINI-test gaat over uw  welbevinden. Deze vragenlijst kunt u thuis invullen en duurt ongeveer 15 minuten.

Locatiebezoek 1
Het eerste locatiebezoek bestaat uit twee onderdelen. De doktersassistente start met het lichamelijk onderzoek, daarna wordt u gevraagd om een computertest in te vullen. Lees hieronder wat de onderdelen precies inhouden. In uw afsprakenbrief staat vermeld hoelang uw afspraak duurt. U bepaalt zelf of u een meting over wilt slaan.

Vragenlijst bij bezoek 1
Na het locatiebezoek ontvangt u een vragenlijst die bij het bezoek aansluit. Het doel hiervan is de data te kunnen vergelijken met veranderingen in de tijd.

 

Deel 2

Urine verzamelen
Bij de afronding van het eerste bezoek, ontvangt u van de doktersassistente een urinebokaal. We vragen u daarin gedurende 24 uur urine te verzamelen en die bij het locatiebezoek in te leveren.

Locatiebezoek 2
Het tweede bezoek bestaat uit het inleveren van de door u verzamelde urine en het laten afnemen van bloed. Voor het bloed prikken vragen we u nuchter te komen. Dit betekent dat u op de avond voorafgaand aan uw afspraak vanaf 22.00 uur niet eet en drinkt (behalve water). Daarom plannen we het tweede bezoek ’s ochtends in.

Vragenlijst bij bezoek 2
De vragenlijst bij het tweede bezoek geeft onder andere informatie over uw leefstijl. Voor onderzoekers is het daarom van belang dat de vragenlijsten in dezelfde periode ingevuld worden als de metingen zijn verricht

Veelgestelde vragen

Deelnemers worden verspreid over 5 jaar uitgenodigd. We zijn in oktober 2019 in Groningen gestart, in november is Heerenveen geopend. In 2020 volgen meer locaties, te beginnen met Leeuwarden, Emmen, Hoogezand, Stadskanaal en Winschoten. U krijgt vanzelf bericht van ons.

Is een familielid, vriend of vriendin in een andere regio al opgeroepen en wilt u samen naar het onderzoek komen? Neem dan contact met ons op via 050 – 361 11 13.

Voor het bloed prikken vragen we u nuchter te komen. Dit betekent dat u op de avond voorafgaand aan uw afspraak vanaf 22.00 uur niet eet en drinkt (behalve water). 

De verzending van de uitslagenbrieven is gestart. Voor deelnemers die in februari 2020 of later op locatiebezoek zijn geweest, geldt dat zij na 6-8 weken hun uitslagen per post ontvangen.

U vindt alles over onze geopende locaties, parkeren, openbaar vervoer en openingstijden op www.lifelines.nl/locaties.