Lifelines locatie in Assen tijdelijk gesloten

27-10-2022

- door Samia

Per 1 november sluit Lifelines tijdelijk de deuren van de locatie in Assen waar in de afgelopen jaren meer dan 8.000 bewoners zijn onderzocht. Voor de vierde onderzoeksronde, die naar verwachting in 2024 start, wordt deze locatie in Assen weer geopend.

Momenteel zijn er zeven Lifelines locaties in Noord-Nederland geopend. Deelnemers worden verspreid over deze locaties uitgenodigd voor een lichamelijk onderzoek. In Assen heeft Lifelines ruim 8.000 deelnemers onderzocht en wordt de locatie tijdelijk per 1 november 2022 gesloten. Elke deelnemer ontvangt van Lifelines een uitnodiging voor de derde onderzoeksronde, waarbij rekening wordt gehouden met de woonplaats. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid aangeboden om op bezoek te komen op de locatie die het dichtst bij is. Om alle deelnemers te kunnen onderzoeken neemt Lifelines vijf jaar de tijd: de huidige onderzoeksronde loopt nog tot en met 2023.

Over Lifelines

Al 15 jaar lang delen 167.000 mensen vrijwillig hun gezondheidsdata met Lifelines. De deelnemers staan sinds 2006 bloed en urine af tijdens verschillende onderzoeksrondes. Daarnaast vullen ze vragenlijsten in over hun leefstijl en wordt onder andere hun lengte, gewicht en bloeddruk gemeten. Ook wordt er een hartfilmpje gemaakt. Na deelname krijgen deelnemers resultaten van de metingen terug en daarmee inzicht in hun eigen gezondheid. Onderzoekers en beleidsmakers kunnen gebruik maken van de data door een aanvraag in te dienen bij Lifelines.