Veelgestelde vragen

Deelnemers worden verspreid over 5 jaar uitgenodigd. We zijn in oktober 2019 in Groningen gestart, in november is Heerenveen geopend. In 2020 volgen meer locaties, te beginnen met Leeuwarden, Emmen, Hoogezand, Stadskanaal en Winschoten. U krijgt vanzelf bericht van ons.

Is een familielid, vriend of vriendin in een andere regio al opgeroepen en wilt u samen naar het onderzoek komen? Neem dan contact met ons op via 050 – 361 11 13.

De verzending van de uitslagenbrieven is gestart. Voor deelnemers die in februari 2020 of later op locatiebezoek zijn geweest, geldt dat zij na 6-8 weken hun uitslagen per post ontvangen.

Nee, u kunt zich niet meer aanmelden voor Lifelines. De groep waarmee we gestart zijn van ruim 167.000 deelnemers is een vaste onderzoeksgroep.

De bescherming van persoons- en medische gegevens van deelnemers en patiënten is zowel voor Lifelines als voor Certe van groot belang. Gegevens die door medewerkers van Certe  tijdens uw onderzoek worden verzameld komen direct op de ICT-systemen van Lifelines. Certe-medewerkers die de onderzoeken doen, zien alleen gegevens die zij nodig hebben voor de uitvoering van het onderzoek. Denk hierbij aan uw naam, geboortedatum en postcode om te controleren of zij de juiste persoon voor zich hebben. Zij zien geen overige contactgegevens, onderzoeksresultaten, ingevulde vragenlijsten, familierelaties etc.

Lees ook onze privacyverklaring.