Vacature Onderzoeksassistent Friesland en Drenthe

Vacature Onderzoeksassistent Friesland en Drenthe

Wil jij graag jouw steentje bijdragen aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek door medische gegevens van deelnemers te verzamelen? Ben jij op zoek naar een afwisselende functie waarbij je veel contact hebt met deelnemers, waarbij je verschillende functieonderzoeken uitvoert en bloed afneemt? Word dan Onderzoeksassistent Lifelines, in dienst bij Certe!

Lifelines en Certe

Lifelines verzamelt sinds 2006 van 167.000 vrijwillige deelnemers in Noord-Nederland allerlei data en lichaamsmaterialen die beschikbaar gesteld worden voor wetenschappelijk onderzoek. De deelnemers worden 30 jaar gevolgd, waarbij ze elke vijf jaar op locatie komen voor het doen van metingen, cognitieve test, het inleveren van urine en het afstaan van bloed. Lifelines is een gesubsidieerd project en voor de uitvoering van dit project slaan Lifelines en Certe de handen ineen. Het project is verdeeld in verschillende onderzoek rondes. We zijn nu halverwege de derde onderzoekronde. Doordat je bij Certe in dienst bent, zou je na afloop van deze onderzoekronde kunnen doorstromen naar een andere functie binnen Certe zoals Medewerker Preanalyse, Medewerker Bloedafname of Functielaborant.

Een dag als onderzoeksassistent

‘’Het is woensdagmiddag je werkt vandaag op de locatie in Assen. Je hebt in de ochtend al bij een aantal deelnemers bloed afgenomen. Deze heb je geregistreerd in Betty Blocks, het computersysteem. Daarna zet je deze in de juiste koelboxen. Je zorgt ervoor dat alles goed gescand is en dat je de temperatuur hebt gecontroleerd. Dit is een heel precies werkje; als je het niet goed registreert dan kunnen ze het afgenomen materiaal niet gebruiken voor het wetenschappelijk onderzoek. In de middag heb je afspraken staan met een aantal deelnemers voor verschillende lichamelijke onderzoeken. In dit onderzoek, dat ongeveer 45 minuten duurt heb je uitgebreid de tijd voor de deelnemer. Je werkt heel nauwgezet, want de resultaten zijn ook hier weer bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek. Maar je zorgt er ook voor dat de vrijwillige deelnemer zich op zijn gemak voelt en tevreden de locatie verlaat. Tussen de onderzoeken door is er meestal tijd voor een leuk gesprek. Al zitten er ook dagen tussen dat hier minder ruimte voor is. Als je de uitdagingen dan met je collega’s zelfstandig kunt oplossen, geeft dat ook wel weer een kick. Morgen werk je een dag op de locatie in Groningen, je treft daar weer andere collega’s die je al een tijdje niet gezien hebt. Je verheugt je er nu al op om daar in de pauze mee bij te praten.’’