Overgang en werk

Overgang en werk

Vrouwen in de overgang kunnen heel verschillende symptomen ervaren. Sommige vrouwen ervaren helemaal geen klachten, anderen hebben te maken met opvliegers, nachtelijke zweten, vermoeidheid of stemmingswisselingen. Overgangsklachten kunnen lang duren en kunnen impact hebben op de inzetbaarheid en uitvoering van het werk.

Het RIVM start daarom een vragenlijstonderzoek naar overgangsklachten. Verder bevat deze vragenlijst vragen over uw werk,  leefstijl en gezondheid. Alle werkende vrouwen van 40 tot 67 jaar kunnen meedoen aan dit onderzoek. Ook als u geen overgangsklachten heeft of niet in de overgang bent, vragen wij u om deze vragenlijst in te vullen. Dit is belangrijk om een goed beeld te krijgen van hoe vaak overgangsklachten voorkomen.

Veelgestelde vragen over dit onderzoek

Vrouwen in de leeftijd van 40 tot 67 jaar met een betaalde baan worden uitgenodigd om deze vragenlijst in te vullen.

Vrijwilligerswerk en ander onbetaald werk kan inderdaad evenveel tijd kosten als een betaalde baan. In dit onderzoek richten we ons echter specifiek op de mogelijke impact van overgangsklachten op de inzetbaarheid en uitvoering van betaald werk.

We kunnen u geen individuele terugkoppeling geven, maar uiteraard houden we u op de hoogte van de uitkomsten van deze studie.

Vragen over het opnieuw invullen van deze vragenlijst

In de afgelopen periode kan uw situatie veranderd zijn. Daarom vragen wij u om de complete vragenlijst opnieuw in de vullen. Onze excuses voor het ongemak. 

Ja, de overige vragenlijst zijn goed opgeslagen. Het probleem heeft alleen voor directe problemen gezorgd binnen de vragenlijst naar overgang en werk.

Ja, uw gegevens zijn veilig. Voor sommige deelnemers is een deel van de ingevulde vragen niet op de juiste manier opgeslagen, waardoor de onderzoekers er niet mee kunnen werken. Deze data zijn wel allemaal op de juiste plek

Heeft u een andere vraag? Kijk dan eens bij alle veelgestelde vragen.