Vierde onderzoeksronde
Hetzelfde, maar dan anders
De kracht van Lifelines zit in het volgen van gezondheidsontwikkelingen in de tijd. Daarom zal een bezoek zich veelal richten op het doen van dezelfde metingen op een nieuw moment. De vierde onderzoeksronde bestaat wederom uit twee locatiebezoeken. Daarnaast voeren we enkele veranderingen door om je deelname leuker en gemakkelijker te maken.
Meer uitslagen
Je krijgt nog meer uitslagen dan voorheen, onder andere van de urine. Je ontvangt de uitslagen van de vierde onderzoeksronde zo snel mogelijk. Om dat mogelijk te maken hebben we de uitslagen opgeknipt in drie onderdelen:
- Direct na bezoek 1: Je ontvangt uitslagen van alle metingen zonder bepalingen, zoals lengte, gewicht, spiermassa.
- Uiterlijk één week na bezoek 1: Je ontvangt uitslagen van het hartfilmpje (ECG) en (indien afgenomen) van de longfunctietest.
- Uiterlijk twee weken na bezoek 2: Je ontvangt uitslagen van het bloed en de urine.
Zelfmetingen
We starten met een zelfmeting voor lengte, gewicht en vetmassa (nieuw). Hiervoor is een ‘’intelligent” apparaat beschikbaar, waarbij een duidelijke instructie wordt gegeven. Daarnaast staat een medewerker klaar om hulp te bieden waar dit nodig is.
Ook de andere metingen gaan we gedurende de onderzoeksronde omzetten naar zelfmetingen. Hiermee maken we de onderzoeksronde leuker, minder tijdrovend en betrouwbaarder (door geautomatiseerde metingen). Dit is ook voor ons nieuw, waardoor, zeker in het begin van de nieuwe onderzoeksronde, je gevraagd wordt om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de metingen. Hat kan dus voorkomen dat je gevraagd wordt om een bepaalde meting op twee manieren te doen.
9 of 10 korte vragenlijsten
Naast de zelfmetingen zijn er andere wijzigingen om deelname aan Lifelines gemakkelijker te maken. Daarom worden de lange vragenlijsten opgeknipt in 10 kortere vragenlijsten. Elke vragenlijst duurt straks ongeveer 10 minuten, en vaak nog korter. Daarnaast zijn ze zo aangepast dat ze op de mobiele telefoon goed in te vullen zijn. Even een paar vragen invullen in de bus of terwijl je zit te wachten op een afspraak is dus straks mogelijk!
Zelf je afspraak inplannen met ons afsprakensysteem
Ook het maken van een afspraak wordt eenvoudiger door ons nieuwe afsprakensysteem. Daarin kun je zelf je afspraak inplannen en verplaatsen indien nodig. Van de metingen zullen meer uitslagen in de uitslagenbrief te lezen zijn. In tegenstelling tot eerdere onderzoeksrondes zullen hierin ook van de urineverzameling en de extra metingen uitslagen te vinden zijn.
Locaties dichtbij
Net als voorheen openen we verschillende locaties in de drie Noordelijke provincies. Deze ronde streven we ernaar locaties nog dichterbij onze deelnemers te openen. De eerste locatie die we openen is in het UMCG in Groningen. Op de eerste verdieping (naast de bloedbank Sanquin) hebben we een locatie ingericht die klaar is voor de onderzoeksronde nieuwe stijl. Deze nieuwe stijl betekent dat we gaan we werken met zelfmetingen.
Voedingsdata via app
Wat je eet en drinkt is voor veel onderzoekers een belangrijke informatiebron om te leren over gezondheid. In plaats van een lange vragenlijst nodigen we je uit om je voeding bijhouden via de TRAQQ-app en een korte vragenlijst genaamd de Eetscore.
-
Deelnemers worden verspreid over 5 jaar uitgenodigd, je krijgt vanzelf bericht van ons. Klik hier om onze locaties te bekijken.
Is een familielid, vriend of vriendin in een andere regio al opgeroepen en wil je samen naar het onderzoek komen? Neem dan contact met ons op via 050 – 361 11 13.
-
Wilt je deelnemen aan Lifelines dan kan je dit aan ons laten weten via dit formulier. Wij nemen dan contact met je op zodra wij nieuwe deelnemers toe kunnen laten in het onderzoek.
-
In de eerste 12 weken van jouw zwangerschap kunnen de metingen van bezoek 1 doorgaan. Het tweede bezoek stellen we dan uit tot na de bevalling. Wanneer je meer dan 12 weken zwanger bent, stellen we beide afspraken uit. Je kan jouw verwachte uitgerekende datum doorgeven in het beschikbaarheidsformulier dat je van ons ontvangt bij jouw uitnodiging voor de derde onderzoeksronde. Ook kan je hiervoor contact opnemen via 050 – 361 11 13 of onderzoek@lifelines.nl. We nodigen je op een ander moment opnieuw uit om deel te nemen.
-
Neem dan contact op met het Servicebureau via 050-361 11 13. Je kan hiervoor ook gebruik maken van ons contactformulier. Via het Servicebureau kan je bijvoorbeeld een adreswijziging doorgeven of jouw afspraak verplaatsen.