De vierde onderzoeksronde van Lifelines gaat door!

05-06-2023

- door Marrit van der Burgh

Goed nieuws: Lifelines kan volgend jaar starten met de volgende (vierde) onderzoeksronde! Dankzij de financiële bijdragen van het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, kan Lifelines door met het verzamelen van gezondheidsdata bij duizenden deelnemers in Noord-Nederland. 

Vanaf januari 2024 kunnen we onze deelnemers voor de vierde keer gaan ontvangen op onze onderzoekslocaties. Dit is een geweldig bericht, omdat dankzij de steun van deze financiers onze schat van data enorm in waarde toeneemt én hiermee nog meer onderzoek naar gezond oud worden wordt mogelijk gemaakt. Het ministerie van VWS heeft herhaaldelijk benadrukt dat het de inzet van deelnemers enorm waardeert. Om relevant en actueel te blijven, wil Lifelines nieuwe deelnemers uit Noord-Nederland gaan toevoegen aan het cohort. Het nu toegezegde geld is onvoldoende om dat mogelijk te maken. Daarom blijven we in gesprek met bijvoorbeeld Provincies en het Nationaal Programma Groningen om deze ambities alsnog te kunnen realiseren. 

Maar, ondanks dit goede nieuws, zonder u is er geen Lifelines.
We hopen dat we ook in de vierde onderzoeksronde weer op uw bijdragen mogen rekenen om gezamenlijk te werken aan meer gezonde jaren!

Lifelines in 1 minuut