Studenten uitgenodigd voor Aletta's Regional Year Challenge!

03-08-2022

- by Marjolein

Hoe kan de inspanning van studenten in het volksgezondheidsonderwijs tot impact leiden? Dat was de kernvraag die leidde tot Aletta’s Regional Year Challenge.

Het antwoord: door de inspanningen op elkaar af te stemmen en de organisaties te verbinden rond één volksgezondheidsuitdaging. Om hun werk te ondersteunen, ontvangen studenten een Lifelines-dataset die speciaal is ontwikkeld voor het betreffende onderwerp. Vorig jaar hebben we met succes de eerste ronde van Aletta's Regional Year Challenge getest.

Thema & Dataset

Het thema dat door regionale stakeholders is gekozen is een actieve en gezonde leefstijl. Lifelines zal een dataset opstellen die verschillende variabelen zal bevatten die gerelateerd zijn aan dit thema, geaggregeerd naar het niveau van postcode en leeftijd. Bijvoorbeeld gegevens over fysieke activiteit, inname van voedingsstoffen, levensstijl en subjectieve gezondheid met betrekking tot fysieke fitheid. Dit wordt gecombineerd met de data van de yearchallenge van 2021, waardoor een nog rijkere dataset ontstaat.

Voor studenten

Als je binnen Noord-Nederland (Drenthe, Friesland, Groningen) werkt aan uitdagingen of onderzoeksvragen over een actieve en gezonde levensstijl, nodigen we je uit om deel te nemen aan Aletta's Regional Year Challenge en gebruik te maken van de Lifelines-dataset om je project te verrijken. Profiteer van een inleiding op het gebied van toegepaste datawetenschap.

Voor educatieve en maatschappelijke organisaties

Heb je uitdagingen / onderzoeksvragen gericht op een actieve en gezonde levensstijl binnen Noord-Nederland (Drenthe, Friesland, Groningen), dan kunnen studenten die aan jou zijn gekoppeld deelnemen aan het Year Challenge-programma.

Alle deelnemende studenten volgen het onderwijsprogramma waar ze voor staan ​​ingeschreven aan hun eigen instelling. Het is aan jou en de programmacoördinator om je uitdaging/onderzoeksvraag af te stemmen en verwachtingen te scheppen met betrekking tot het eindproduct, de taal en de benodigde ondersteuning.

Lees meer over de Aletta Regional Year Challenge